Facebook

Op zaterdag 8 september is het zover. Dan opent KiTSCH Festival voor het eerst haar deuren op de meest inspirerende plek van Venray, Het Odapark. Hier zullen muziek, theater, kunst, foodtrucks, speciaal bieren en cultuur samenkomen in een splinternieuw festival. Een vernieuwend festival in Venray dat je niet mag missen!

 

Wat is Kitsch Festival?
Kitsch festival is een cultureel, culinair en muzikaal evenement in Het Odapark in Venray. Het festival zal in de middag van start gaan inHet Odapaviljoen. Het Beeldenbos zal fungeren als het decor van het evenement. Het festival bestaat uit een combinatie van (live) muziek, foodtrucks, kunst en cultuur, waarbij de nadruk ligt op alternatief en ‘out of the box’.

 

Aanleiding
Onder aanvoering van Anne Loeffen en Kees Teeuwen is het idee ontstaan om een festival te organiseren op Het Odapark in Venray. Gaandeweg zijn meerdere bekende en geïnteresseerde personen aangeschoven om dit idee tot uiting te brengen. De keuze voor Het Odapark komt voornamelijk door wat het park allemaal te bieden heeft qua ruimte, maar ook op gebied van ‘identiteit’, bekendheid, artistiek imago en nog verschillende andere factoren.

 

Missie
“Kitsch festival is een evenement waarbij kunst, muziek en cultuur worden gecombineerd en nieuw talent een podium wordt geboden. Hierbij willen we de ‘Venraynaar’ het Oda park laten herontdekken op een toegankelijke, gezellige maar ook alternatieve wijze.”

 

Visie
“Kitsch festival is een begrip en hét jaarlijkse festival dat zowel binnen als buiten de regio populair en bekend is onder een brede doelgroep. Nieuw talent ziet Kitsch Festival als een van dé festivals waar zij de mogelijkheid krijgen om zich te presenteren aan een enthousiast publiek met interesse voor kunst, muziek en cultuur. Waar men vertrouwen kan halen uit de vele artiesten die zich op Kitsch festival hebben gepresenteerd en later door zijn gebroken in de landelijke muziekindustrie. Kitsch staat erom bekend dat zij kunst, muziek en cultuur actief, weldoordacht en creatief proberen te presenteren en waar mogelijk te combineren. Via enthousiaste en betrokken kartrekkers is Kitsch opgebouwd tot een welbekend evenement.”

 

Doelstelling
“Ons doel is om het festival binnen 5 jaar op te bouwen tot een jaarlijks evenement met zowel populariteit in de regio als daarbuiten waarbij mensen worden getrokken door onze onderscheid-ende eigenschap van actieve en creatieve presentatie en combinatie van kunst, cultuur en muziek. Middels populariteit en succes willen wij een positie bereiken waarin we ons festival kunnen gebruiken om een steeds grotere doelgroep te bereiken zonder onze basisbeginselen te vergeten.”